Gümüşhane Haber
HV
28 MART Perşembe 20:00

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)  Spor Bilimleri Fakültesi Binasının Temel Atma Töreni Dardanos Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 14-11-2022 17:45   Güncelleme : 14-11-2022 17:45
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Açılış törenine, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Pelin Kanten, ÇOMÜ Genel Sekreteri Ayhan Monus, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, İl Müdürleri, Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, kurum temsilcileri, öğrenciler ve Çanakkale halkı katıldı.

ÇOMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Temel Atma Töreninde konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, gençleri ve spor bilimini çok önemsediğinin altını çizdiği konuşmasında temeli atılacak bina hakkında bilgiler vererek şunları aktardı: 

“Temelini atacağımız Spor Bilimleri Fakültesi’nde idari bina, kongre merkezi ve derslikler yer alacak. Burası tamamlandığında her türlü sporların yapılabileceği bir spor kompleksi haline gelecek. En kısa sürede bitirilmesini hedefliyoruz. 2023’ün sonunda, ikinci dönem öğrencilerimiz, hocalarımız yeni binalarında eğitime başlayacaklar.”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’deki yatırımlardan bahsettiği konuşmasında şunları ifade etti:

 “Çanakkale özel bir kent. Yorulmak bilmeden çalışmayı görev biliyoruz. Atatürk ve Atatürkçülük çalışarak, üreterek olur. Çanakkalemiz son dönemde yatırımlarla adından söz ettiren kent haline geldi. Açılışlarımızı gururla yapıyoruz. Bugün de Spor Bilimleri Fakültesi için temel atacağız.

Çanakkale Köprüsü bizi İstanbul ve Avrupa’ya yaklaştırdı. ÇOMÜ’de az önce tüp bebek merkezinin açılışını gerçekleştirdik şimdi Spor Bilimleri Fakültesi’nin yeni binasının açılış törenindeyiz.  Çanakkale’de önemli yatırımlara imza atıyoruz. Daha iddialı işleri birlikte yapacağız. Çanakkale’nin gençlik, spor kenti olmasını istiyoruz. Öyle teknik altyapımız olsun ki el ele omuz omuza adımlar atılsın istiyoruz.”

“Çanakkale İddiasını Koruyor”

Milletvekili Bülent Turan konuşmasında Çanakkale’deki spor yatırımlarına da değinerek:

“Şu an 131 basket zeminimiz var, bunun dışında köylere pota, Gelibolu, Anafartalar ve Biga’da yüzme havuzu çalışmalarımız var.  Gençlik kampımız bitmeye hazır hale geldi. Adliyenin hemen arkasında, spor salonu çalışması vardı. 160 milyon gibi büyük bir rakamla ihalesi yapıldı. Harika bir tesisi hayata geçireceğiz.

Çanakkale her alanda iddiasını koruyacak. Temelini atacağımız Spor Bilimleri Fakültesi, 27 derslikli kıymetli bir fakülte. 4.700 metrekare kapalı spor salonu olacak. Yaklaşık 1.000 öğrenci, 32 akademisyenimizin olduğu bir proje olacak. Biz üniversiteleri sadece bina okul olarak düşünmüyoruz. Her ilde üniversite olsun diye büyük çaba harcadık. Üniversitemiz 50.000 öğrencisi ile kıymetli bir kurumumuz. Çanakkale de, üniversite de, Türkiye de büyümek durumunda” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Spor Bilimleri Fakültesi temeli atıldı. 

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR