Gümüşhane Haber
HV
28 MART Perşembe 22:04

ORDU’NUN FINDIĞI ESENLER’E TAŞINDI

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-11-2022 22:31   Güncelleme : 14-11-2022 22:31
ORDU’NUN FINDIĞI ESENLER’E TAŞINDI

Ordu Fındık Festivali (16)

Esenler Belediyesi, yöresel festivallere hız kesmeden devam ediyor. Esenlerliler bu hafta sonu, hem lezzetli fındıkları ve yöresel yiyecekleri tattı, hem de şarkıcı Soner Arıca ve Ordulu Türk Halk Müziği sanatçısı Aydın Beyoğlu ile müziğin ritmine kapıldı. 5 ton fındığın Esenlerlilere ikram edildiği festivalde, fındıktan yapılmış lezzetler Esenlerlilerin ilgisine sunuldu. Festivale Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun yanı sıra Esenler AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, Ordulular Vakfı Başkanı Zekeriya Erdim, Esenler Ordulular Dernek Başkanı İrfan Doruk, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu festivalin açılışında yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları vererek, “Geçmiş seçimlerde AK Parti’nin çok güzel bir seçim şarkısı vardı: Aynı dağın yeliyiz, aynı Allah’ın kuluyuz. Biz ülkemizde doğusuyla batısıyla, Karadeniz, Akdeniz ile Ege ile Güneydoğu ile hasılı her bir köşesiyle beraber birlikte Türkiye olduğumuzu bu meydanlarda şahitlik ederek yeniden görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde burada Adıyamanlılar Vakfımızın, Adıyaman Dernekler Federasyonumuzun düzenlemiş olduğu ‘Nar, Badem ve Çiğ Köfte Festivali’ vardı. Bugün Ordulu kardeşlerimizle birlikte düzenlediğimiz ‘Fındık Festivali’miz var. Biz bu meydanda, bu alanlarda Türkiye’nin bütün güzelliklerini, Anadolu’nun bütün bereketini Esenler’deki kardeşlerimizle buluşturmaya gayret ediyoruz. Aslında maksat ne fındık yemek, ne bugün keşkek yemek, ne pancar çorbası yemek ne de kuzinede pişen patatesi yemek. Aslında biz bu vesileyle birbirimizle dost olduğumuzu, tanış olduğumuzu, kardeş olduğumuzu, aynı şeylerle duygulandığımızı, aynı şeylerle sevindiğimizi, aynı şeylerle hüzünlendiğimizi her bir ortamda hissetmek için buradayız. Biz çok büyük bir medeniyetin çocuklarıyız. Biz yeryüzünde insanlığa adaleti öğretmiş, insanlığa ‘Vicdan nedir?’ onu öğretmiş bir medeniyetin çocuklarıyız” diye konuştu.

AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan da bu festivallerin, birlik ve beraberliği yansıtması açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu güzel organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Birliğimiz, dirliğimiz daim olsun” dedi.

Esenler Ordulular Dernek Başkanı İrfan Doruk ise İstanbul’da ilk kez ‘Fındık Festivali’ yapıldığını belirterek, “Dünya fındığının yüzde 30’unu Türkiye üretiyor. Dünyada birinci sıradayız. Bunun da yüzde 70’ini Ordu üretiyor. Bugün dünya markası olan fındığı İstanbul’a taşıdık. Burada 81 ilin hemşehrilerine fındığımızı ikram ettik. Bizlere her konuda destek olan bizlere her konuda yardımcı olan tüm belediye personeli mesai arkadaşlarımıza sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Festivalde Esenler Ordulular Dernek Başkanı İrfan Doruk, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’ya Ordu’nun 52 numaralı formasını hediye etti. Esenler-Ordu Fındık Festivali’nde ‘52 saniyede Fındık Kırma Yarışması’ düzenlendi. Yarışmada elleriyle 17 fındık kıran Orhan Doruk birinci oldu. Yarışmada dereceye girenlere fındık hediye edildi. Festivale katılan vatandaşlara 5 ton fındık ile birlikte keşkek başta olmak üzere yöresel yiyecekler ikram edildi. Vatandaşlar Soner Arıca ve Ordulu Türk Halk Müziği sanatçısı Aydın Beyoğlu ile müziğin ritmine kapılıp gönüllerince eğlendiler.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR