Gümüşhane Haber
HV
28 MART Perşembe 18:52

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Ada, Ankara'da kültür- sanatın merkezi

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ada Ankara, 2 yılda gerçekleştirilen 500'ün üzerinde etkinlikte 1 milyondan fazla sanatseverin ağırlanmasıyla Ankara'da kültür ve sanatın merkezi oldu.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 02-12-2022 16:12   Güncelleme : 02-12-2022 16:12
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Ada, Ankara'da kültür- sanatın merkezi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yaptırılan CSO Ada Ankara binası, 3 Aralık 2020'de hizmete açıldı. CSO, 29 Ekim 1961'den bu yana sanatseveri ağırladığı aynı yerleşkedeki tarihi binadan yeni binaya taşındı. 683 koltuk kapasiteli tarihi CSO binası ise restore edilerek 10 Kasım 2021'den itibaren Devlet Çoksesli Korosu’nun konserlerine ev sahipliği yapmaya başladı. CSO'ya ev sahipliği yapan 2023 kişi kapasiteli Ada Salon, 512 kişi kapasiteli Mavi Salon ile fuaye alanları, sergi salonları, kafelerden oluşan yeni bina ve Tarihi Salonu (eski CSO binası) kapsayan CSO Ada Ankara, geçen 2 yılda 500'ün üzerinde etkinlikte 1 milyondan fazla sanatseveri ağırladı. Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen sanatçı, grup ve orkestralarını izleyiciler ile buluşturan CSO Ada Ankara, başkentte kültür ve sanatın merkezi oldu. CSO'nun tarih boyunca kullandığı enstrümanlardan örneklerin yer aldığı çok sayıda eseri barındıran CSO1826 Sergi Alanı da en çok ilgi gören yerler arasında yer aldı. 

'KÜLTÜR VE SANATIN KALBİ KONUMUNDA'

CSO Ada Ankara İşletme Müdürü Aytekin Ayden, başkentin kültür sanat adası olarak hayata geçirilen projenin, dünyanın sayılı konser salonlarından olduğunu söyledi. Ayden, yerleşkenin oturduğu aksın önemine işaret ederek, "CSO Ada Ankara’nın en önemli özelliği, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i ve Ankara Kalesi’ni selamlar vaziyette olması. CSO Ada Ankara, Ankara’da kültür ve sanatın kalbi olarak konumlanmış durumda. CSO Ada Ankara’nın fuaye zemininde bulunan cam şerit, Anıtkabir ile Ankara Kalesi’nin birbirine olan tarihi bağlılıklarını sembolik olarak vurgularken, CSO Ada Ankara’nın logosu da CSO yerleşkesinin kuş bakışı görüntüsünden ilham alınarak tasarlanmıştır" diye konuştu.

'CUMHURİYETİN 100'ÜNCÜ YILINDA BÜYÜK ETKİNLİKLER OLACAK'

Ayden, 3 Aralık 2020 tarihinde sanatseverlere kapılarını açan CSO Ada Ankara'nın her türde müziğe ve kültür-sanat faaliyetlerine ev sahipliği yaptığını söyleyerek, "Ülkemizin ve dünyanın önde gelen sanatçı, grup ve orkestralarını izleyiciler ile buluşturduk. Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yılında da çok daha farklı etkinliklerle sanatseverleri ağırlamaya devam edeceğiz. Cumhuriyetin 100’üncü yılına yakışır bir şekilde CSO Ada Ankara’yı her gün binlerce sanatseverle buluşturmak istiyoruz. Ankaralıları, çevre illerden ve yurtdışından gelen sanatseverleri ağırlayarak eşsiz konserlere ev sahipliği yapmak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ifade ettiği ‘Türkiye Yüzyılı’nda, CSO Ada Ankara’da gerçekleştireceğimiz çok büyük etkinlikler olacak. Dünyanın kabul gördüğü ünlü orkestralar, sanatçılar, müzik üstatları CSO Ada Ankara’ya gelecekler. Aynı zamanda ülkemizdeki birçok ünlü sanatçı, cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yakışır vaziyette burada konserlerini icra etmeye devam edecek" dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR