Gümüşhane Haber
HV
28 MART Perşembe 11:31

Cumhur Başkanı Erdoğandan ‘Güvenlik şeridini tamamlayacağız’

‘Mesajlarım Türkiye’nin geleceği üzerine hesap yapan herkese’ vurgusu yapan Erdoğan, terörle mücedeleye değinerek “Güney sınırlarımız boyunca kurmakta olduğumuz 30 kilometrelik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız” dedi...

SİYASET
Giriş Tarihi : 04-12-2022 14:33   Güncelleme : 04-12-2022 14:33
Cumhur Başkanı Erdoğandan ‘Güvenlik şeridini tamamlayacağız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Şanlıurfa’da toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan törende yaptığı konuşmaya İbrahim Tatlıses’in “Seni gördüğüm zaman dilim neden tutulur, seni gördüğüm zaman güller elimde kurur. Susma gönlüm sen söyle, haydi gönlüm sen söyle...” dizelerini okuyarak başladı. Şanlıurfa’nın peygamberler şehri, Türklerin, Kürtlerin, Arapların asırlardır kardeşçe yaşadığı bir medeniyet şehri olduğunu vurgulayan Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

ABD’YE MESAJ: Bölgemizde yaşanan istikrarsızlıkları, kavgaları, kargaşaları ve bunların yol açtığı felaketleri, acıları, zulümleri görüyorsunuz. Siz zayıf olursanız, dışarıdan karışanınız da, karıştıranınız da çok olur. Bugün binlerce kilometre öteden gelip kendi güvenlik ve refahları için bu bölgede bayrak gösterenleri, felaket vekalet savaşı yürütenleri görüyorsunuz. Üstelik bunu yapanlar aynı zamanda Türkiye’nin kendi sınırlarını, kendi vatandaşlarının hayatını güvenlik altına almasına da karşı çıkıyor. 

ESKİ TÜRKİYE YOK: İşte görüyorsunuz sınırlarımız ötesinde besleyip büyüttükleri terör örgütü bulduğu her fırsatta ülkemize saldırıyor. Çocuk, kadın demeden vatandaşlarımızı katlediyor. Ama hamdolsun artık Türkiye, eski Türkiye değil. Artık Türkiye, eline vur ekmeğini al, başına vur diz çöktür uysallığıyla teslim alınmış eksi Türkiye değildir. Bugün kendi siyasi, ekonomik, askeri vizyonlarını kendi belirleyen, demokrasi ve kalkınma atılımlarını kendi iradesiyle hayata geçiren, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan bir Türkiye var. 

ALANDA 110 BİN KİŞİ VAR: Az önce resmi rakamı aldım. Şu anda bu alanda 110 bin kişi var. Bu bir rekor. Türkiye’nin en önemli lokomotiflerinden biri de Şanlıurfa. Nemrut’u kendi ateşinde boğan, Hazreti İbrahim’in sabrın zaferinin sembolü Hazreti Eyüp’ün, dünyanın en büyük sulama projesi GAP’ın şehri Şanlıurfa, inşallah Türkiye Yüzyılı’nın da yıldızı olacaktır.

BİZDE AYRIM YOK: Türkiye olrak Bosna’daki, Karabağ’daki, Libya’daki, daha birçok yerdeki kardeşlerimize hangi duyguyla sahip çıkıyorsak, Suriye’deki kardeşlerimize de aynı hissiyatla sahip çıkıyoruz. Suriye’deki Kürt de bizim kardeşimiz, Arap da bizim kardeşimiz, Türkmen de bizim kardeşimiz. Hepsinin hakkını, hukukunu, geleceğini korumak boynumuzun borcudur.

BOŞ HAYALE KAPILMAYIN: Sözlerimi bitirmeden önce burada sizlerin huzurunda bazı önemli mesajları da ifade etmek istiyorum. Bu mesajlarım Türkiye’nin geleceği üzerine siyasi, ekonomik, askeri hesap yapan, içerideki ve dışarıdaki herkesedir. Kimse boş hayale kapılmasın, yanlış hesap yapmasın. Siz Bay Kemal’e falan bakmayın, onun yanındakilere falan bakmayın.

BİR DÖNEM DAHA: Şimdi mesajlarımız tek tek verelim. Bir, Allah’ın izni ve milletimizden alacağımız güçlü destekle 2023 seçiminde bir dönem daha Cumhurbaşkanı olarak bu kardeşinizi görevlendirmeye var mısınız? İki, yine Allah’ın izni ve milletimizin takdiriyle Meclis’te çoğunluğu elde ederek yasama faaliyetlerini biiznillah sizlerin vereceği görevle sürdürmeye biz hazırız, siz de bu görevi vermeye hazır mısınız?

SIKINTILAR BİTECEK: Üç, Türkiye ekonomisi modelini mutlaka başarıya ulaştırarak bir süredir insanlarımızın hayatlarını zorlaştıran sıkıntıları biiznillah geride bırakacağız. Küresel ekonomide küçülme endişelerinin zirveye çıktığı bir dönemde biz üretimimizle, istihdamımızla, ihracatımızla büyümeye hazırız, siz bu görevi bize vermeye hazır mısınız?

GÜVENLİK ŞERİDİ: Dört, güney sınırlarımız boyunca kurmakta olduğumuz 30 kilometrelik güvenlik şeridini muhakkak tamamlayacağız. Terör örgütü ve onun yularını elinde tutanların güvenlik güçlerimize ve masum sivillere karşı yaptıkları saldırılar bizi bu kararlılığımızdan asla döndüremeyecek. Bu görevi bize vermeye var mısınız?

EKONOMİ HEDEFİ: Beş, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun siyasi ve ekonomik hedeflerini birer birer hayata geçirerek ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına dahil edeceğiz. Bu görevi bize vermeye var mısınız?

GENÇLERE MESAJ: Altı, yönetim sistemimizi gençlerimizin özgürlük, adalet, hak, refah beklentilerine en ileri düzeyde karşılık verecek şekilde geliştireceğiz. Biz 85 milyona ne yaparız bunu yerine getirmekle mükellefiz. Bu görevi vermeye var mısınız?

VERECEKLERİ BİR ŞEY YOK: Yedi, tek becerileri kendi partilerindeki iktidarını sürdürmek olanların Türkiye’ye verecekleri hiçbir şey olmadığını attığımız her adımla ispatlayacağız. Sekiz, kapalı toplantılarında belki işe yarayabilen yalan ve iftira siyasetinin, sahte cengaverlik gösterenlerin, gerçek hayatta karşılığı bulunmadığını usanmadan anlatmaya var mıyız? Biz 20 yıllık eserlerimizle konuşuyoruz. Peki Bay Kemal ve yandaşları neyle konuşuyor? Onlar musluk açıyorlar, musluk kapatıyorlar.

‘Siyasetçilik oynuyorlar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreninin ardından gençlerle bir araya geldi. Türkiye’yi dolaşarak çalıştıklarını ve vatandaşlarla buluşmaya devam ettiklerini vurgulayan Erdoğan, “CHP ve şürekası gibi Ankara’da toplanıp dağılarak siyasetçilik oynarken biz il il tüm Türkiye’yi dolaşıyoruz. İşte bugün de enbiyalar ve evliyalar diyarı Urfa’dayız. Yaklaşık 3,5 yıllık aradan sonra Şanlıurfalı kardeşlerimizle tekrar kucaklaşmanın tekrar bir araya gelmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Rabbime bizleri sağlık ve afiyet içinde tekrar buluşturduğu için hamdediyorum. Biz Şanlıurfa’yı ve sizleri gerçekten özlemiştik” dedi.

Pamuk ve ayçiçeği müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pamuk ve ayçiçeği üreticilerine verilen desteğin artacağını söyledi. Erdoğan, “Pamuk ve ayçiçeği üreticilerimize müjde verelim. Pamuk üreticilerine mazot ve gübre desteğini dekarda yüzde 257 artışla 271 liraya çıkarıyoruz. Pamuk üreticilerimize kilogram başına düşen fark ödemesi desteğini 1 lira 10 kuruştan 1 lira 60 kuruşa yükseltiyoruz. Yağlı ayçiçeğinde mazot ve gübre desteğini dekar başına 37 liradan yüzde 195 artışla 109 liraya, fark ödemesini kilogramda 50’den 70 kuruşa yükseltiyoruz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin

YORUMLAR